Picture
© Roy Beusker&Margreet Duin
Speellijst "In de Schaduw van Brel"
In In de Schaduw van Brel volgen we Jojo George Pasquier (Rob van de Meeberg), vriend, bodyguard en chauffeur van Jacques Brel. Na dertig jaar vergetelheid komt hij aan in het Voorportaal. Jojo kan zich na al die tijd niet meer herinneren wie hij is en probeert daar via liederen en zijn herinneringen aan Brel achter te komen. Hij wordt daarbij geholpen door de muziektherapeute (Vera Mann) die is aangesteld om hem te laten kiezen tussen Hemel of Hel.

Naast de bekendste chansons van Brel zoals  ‘Laat me niet alleen’, ‘Bruxelles’, ‘Vlaamse vrouwen’, ‘Madeleine’ en ‘Marieke’  schreven Martin van Dijk en Lars Boom nieuwe chansons voor deze voorstelling. De oerversie van deze vernieuwde productie werd destijds juichend ontvangen en leverde hoofdrolspelers Vera Mann  en Rob van de Meeberg een John Kraaijkamp Musical Award op.

 
"Dromen zijn bedrog" is een van de kanshebbers voor een nominatie voor een musical award in de categorie "kleine musical". Het Musical Award Gala 2010 wordt gehouden op 7 Juni in studio 22 in Hilversum.
 
Picture
De voorstelling Musical Helpt Haiti is een daverend succes geweest. De opbrengst van de voorstelling is maar liefst 90.000 Euro. Dit geld zal direct gaan naar de diverse organisaties.

 
Picture
Vera zal Maandag 8 februari haar medewerking verlenen aantreden de benefietavond 'Musical Helpt Haïti' in Theater Fabriek Amsterdam. Kaarten (49 en 59 euro) zijn telefonisch te reserveren via See Tickets, tel: 0900 1353 (45cpm) of online via www.seetickets.nl. De opbrengst komt geheel ten goede aan Giro 555 en de Stichting Projecthulp Haïti.
 
Het initiatief voor dit benefietconcert is genomen door William Spaaij en Rudy Hellewegen, de oprichters van de Stichting Musical Helpt. De Theater Fabriek Amsterdam is ter beschikking gesteld door Joop van den Ende Theaterproducties. De opbrengst van de avond zal geheel ten goede komen aan Giro 555, het gironummer van de samenwerkende hulporganisaties. Organisaties zoals Oxfam Novib, het Nederlandse Rode Kruis en Unicef Nederland zijn hierbij aangesloten. Daarnaast wordt de Stichting Projecthulp Haïti ondersteund.

Naast Vera werken aan de benefietvoorstelling 'Musical Helpt Haïti' o.a. Jim Bakkum, Freek Bartels, Stanley Burleson, Cystine Carreon, René van Kooten, Joke de Kruijf, Charly Luske, Kim-Lian van der Meij, Celine Purcell, Wieneke Remmers, Lone van Roosendaal en Renee van Wegberg mee. Zij zullen nummers brengen uit verschillende populaire musicals
 

Voor informatie over de benefiet zie www.musicalhelpt.nl.

 

 
De orginele versies van de nummers die in de musical gezongen worden zijn vanaf 12 Februari te koop op cd. Nu kan er dus thuis nog nagenoten worden van de mooiste nummers uit de Nederlandse popgeschiedenis.